Summer styles

Berg je dikke truien en knusse joggingbroeken maar snel weer op; summer is here. De fijne stoffen, vrolijke prints, gewaagde kleuren en vrouwelijke pasvormen laten je de Corona crisis binnen no time vergeten en geven een instant boost voor je geluksgevoel. Daarbij lijkt het duidelijk: dit seizoen kleden we ons om weer ouderwets gezien te worden! Hoe dat eruit ziet, lees je hier! 

Na de eindeloze lockdowns van afgelopen periode is het tijd om jezelf weer op de modekaart te zetten. Zo beleven rokjes een moment en niet voor niks. Na maanden van focus op onze bovenkant, is het nu tijd om onze benen in het zonnetje te zetten. Kies naast je favoriete maxi dus ook met een gerust hart voor jurken of rokken tot boven de knie en luchtige shorts of bermuda’s.

Een andere manier is om broeken te dragen met wijde pijpen, zodat de aandacht op je benen wordt gevestigd. Hoewel we allemaal erg verslingerd zijn aan het skinny ontwerp kan een wijder model ook erg flatterend zijn. Kies bijvoorbeeld voor een ballonvorm en combineer dit met een iets kortere top en oversized jasje. Of wat dacht je van een trendy seventies flared model met opvallend blouse. Er zijn meerdere wegen naar Rome deze zomer nu we weer kunnen laten zien wat we in huis hebben, maar dan gewoon weer buitenshuis, zoals we gewend zijn van de warmere maanden.

Dat we onze benen deze zomer graag showen betekent overigens niet dat we ons bovenlijf massaal verwaarlozen. Ook deze zetten we in de spotlight doormiddel van opvallende mouwen, kragen, pakkende prints, logo’s en kleuren, waarvan je spontaan de zomer in je bol krijgt.

De minimalistische trend, die nog altijd razend populair is, krijgt deze zomer concurrentie van zijn antoniem: de maximalistische trend. Dit komt ook wel neer op het naar hartenlust combineren van al die verschillende trendy prints, kleuren en patronen in de opvallendste materialen en pasvormen. Pak bijvoorbeeld uit met bijzondere details als strikken, romantisch ruches, broderies, draag motief op motief of combineer verschillende in het oog springende kleuren met elkaar.


Top